Misiunea externă

Lucrarea misionară din Africa

Dupa cativa ani de rugaciune a fratelui Pastor Kiza, din Uganda, cerand de la Domnul sa-l ajute sa faca o statie radio pentru a putea spune oamenilor din Uganda si imprejurimi ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, Duhul Sfant a lucrat la inima fratelui Pavel Duma din Seatle, America, sa faca o statie radio crestina in Africa.
La aflarea vestii ca mai este cineva cu aceeasi viziune,  fratele Kiza a exclamat : “Slava Domnului !!! Eu ma rog de multi ani pentru aceasta lucrare ! ”
Pavel Duma a contactat pe fratele Radu Muresan , de la Radio Vocea Evangheliei – Cluj , pentru un parteneriat in aceasta lucrare din Africa . La auzirea acestei vesti , fratele Radu a spus ca Duhul Sfant i-a vorbit sa se pregateasca pentru o lucrare la mare departare. Slava Domnului !!!
Fratele Pavel a mai contactat si pe Gabriel si Ramona Condor, sa formeze impreuna misiunea ” Speranta pentru Africa”. Bucurosi, au primit aceasta veste buna de a avea oportunitatea vestirii evangheliei Domnului Isus in Africa.

Toti, impreuna, au constatat nevoia de a face in Uganda, Africa, o Scoala Biblica, fiindca in acea zona nu exista o astfel de scoala. Prin acest lucru se urmareste nu numai hranirea trupului ci si cunoasterea Adevarului, care este Domnul Isus Hrisros, Mantuitorul tututror celor ce cred in El,  prin  formarea de misionari din acea zona, care cunosc cultura si obiceiurile bastinasilor din triburile uitate de civilizatie.
La inceput s-a crezut ca vor fi macar 10 oameni doritori , dar in ultimul raport primit de la Fratele Pavel, ne-a spus ca sunt 53 de oameni dedicati pentru aceasta lucrare , din 4 tari. Slava Domnului!
De predarea la acesta Scoala Biblica , se ocupa cativa frati din America si Romania.

Prin harul Domnului cele doua proiecte sunt ridicate la nivel  de comunitate romana.
In luna octombrie, au fost intr-un turneu misionar in unele orase din Romania, cat si din Europa, unde mii de crestini si zeci de biserici s-au implicat in cele doua proiecte. Vazand ajutorul Domnului in mod deosebit, au cumparat o mare parte din echipamentul  pentru Statia Radio. Au trimis o suma de bani pentru inceperea constructiei unde va functiona Statia Radio din Kabale , Uganda , prin pozitia ei strategica, va avea o  acoperire de peste 16 milioane de locuitori din 4 tari: Congo, Rwanda, Tanzania si Uganda.
Credem ca Dumnezeu va lucra si mai departe la inima fratilor din comunitatea romana , pentru a putea finaliza cele doua proiecte, care , cu ajutorul Domnului, cand vor fi gata, vor micsora imparatia diavolului, si vor mari Imparatia lui Dumnezeu.
Fiti binecuvantati !

Pentru mai multe detalii vezi:   http://www.thehopeinafrica.com/

Gabi Condor -Presedintele misiunii “Speranta pentru Africa” pe Romania

Africa, KENYA 2009

“Apoi le-a zis: Duceţi-vă în toată lumea, şi propăvăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.”

Marcu 16:15,16

FÂRTEA ARIANA ANDREEA

Slujire:

 • Misiune în Kenya, Africa împreuna cu organizaţia de misiune externă Barnabas Outreach Trust Anglia în perioada iulie-august 2008, iulie-august 2009.
 • Grupul Galileanul (grup de misiune) coordonat de Voicu Marchiş şi Daniel Ghişa.
 • Grupul de tinere şi adolescente coordonat de Bianca Hămbăşan (2006-2008)
 • Grupul de studiu pentru femei coordonat de Maria Ghişa (Biserica Maranata)- (2006-2009)
 • Grupul Samariteanul vizitarea bolnavilor la spital-ocazional (2006-2009)
 • Conferinţe pentru tinere şi adolescente, organizate în cadrul Bisericii Muntele Sionului.

Pregătire:

 • Facultatea de Litere, Baia Mare, secţia: limbi moderne aplicate, engleză-franceză.
 • Seminarul teologic penticostal din cadrul Regionalei Maramureşului şi Sătmarului

Misiune Kenya, Africa 2009:

-          5-12 august localitatea El Doret – evanghelizare de la om la om, vizite la oamenii din localitate (timp în care ne-am rugat pentru cei creştini şi le-am vorbit de Domnul Isus celor care nu Îl aveau pe Domnul ca Mântuitor personal, chemându-i la pocainţă), vizită la spital (ne-am rugat pentru cei bolnavi şi i-am încurajat), întâlniri de rugaciune în biserici  locale, program cu elevii din o şcoală creştină.

-

 • Minuni: un bărbat şi-a recăpătat vederea, un bărbat care fusese pastor  într-o biserică, dar acum era căzut de la credinţă, şi-a reconsacrat viaţa Domnului, o femeie cu dureri de spate a fost vindecată, oamenii au fost întăriţi de Dumnezeu prin Duhul Sfânt care a fost prezent pentru a ridica, a întări, a binecuvânta, a condamna păcatul şi pentru a chema la pocăinţă..

-          13 – 19 august zona Uranga – evanghelizare de la om la om, slujire în bisericile din Uranga şi Ugunja, duminica (rugaciune, cantări de laudă pentru Domnul nostru).

 • Ugunja: şcoală duminicală, întâlnire specială pentru părinţi (învăţătură biblică, cântări şi rugăciune) în timp ce copiii au avut parte de un timp binecuvântat în cântări, învăţarea de versete în swahili şi povestiri biblice.

-vizită la spital timp de două zile consecutive (rugăciune şi evanghelizare de la om la om);

 • Uranga: întâlniri separate pentru bărbaţi şi femei (tema: reîntoarcerea la Dumnezeu).

-vizită la şcoala creştină „Papa Jerry & Bettie” – rugăciune împreună cu elevii şi cadrul didactic, povestire biblică, elevii au invăţat un verset în swahili

 • Minune: foarte mulţi oameni au fost externaţi în urma rugăciunii la spital.

-          21 -27 august  Mombasa– evanghelizare de la om la om pe străzile oraşului, slujire la biserica New Life Christian Centre condusă de fratele Sean Mcintyre (fratele este stabilit aici şi este căsătorit cu o soră de origine kenyană), şcoală duminicală, evanghelizare în aer liber pe terenul pe care urmează să fie construită biserica.

 • Minuni: o femeie oloagă a umblat, un bărbat cu probleme la genunchi a fost vindecat.

Prin harul Domnului 153 de suflete l-au chemat pe Domnul în vieţile lor ca Domn şi Mântuitor (bisericile locale urmează să continuie această lucrare), oamenii au putut să vadă mărturia unui Dumnezeu care vindecă , copiii au auzit de mântuirea dată prin Isus Hristos, fraţi şi surori deopotrivă s-au bucurat de întărirea dată de Domnul prin rugaciune.

Ioan 21:11

“Simon Petru s-a suit în corăbioară, şi a tras mreaja la ţărm, plină cu o sută cincizeci şi trei de peşti mari: şi, măcar că erau atâţia, nu s-a rupt mreaja.”

Inimile tutuor misionarilor din echipa Barnabas Outreach Trust Africa 2009 se îndreaptă spre acelaşi Domn pe care noi îl slujim în România, iar alţii în Africa, Anglia sau lumea întreagă: Doamne voia Ta să se facă, Evanghelia să ajungă până la marginile pământului!

„Tot aşa şi voi, după ce veţi face tot ce vi s-a poruncit, să ziceţi: Suntem nişte robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem.”

Luca 17:10

Motive de rugaciune:

 1. Pentru bisericile locale, să continue în creşterea lor spirituală înaintea Domnului şi ca ei ca să fie mandatari ai harului lui Hristos;
 2. Pentru oamenii care L-au primit pe Domnul Isus în vieţile lor ca Domn şi Mântuitor, să stea aproape de El mereu;
 3. Pentru biserica din Mombasa care este în construcţie şi sunt nevoie de fonduri;

Dumnezeu să răsplătească rugăciunile voastre!

Multe binecuvântări!

Contact: ariana.spre.cer@gmail.com

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns